تفاله چغندر قند

تفاله چغندر قند چیست؟
هنگامی که قند و دیگر مواد قابل استخراج از چغندر قند به همراه آب از آن گرفته می شود ،تفاله چغندر حاصل می شود. تفاله چغندر پس از خشک شدن توسط دستگاه های مخصوص ، به شکل های مفتولی ، پرک و قالبی در آمده که در تولید آن بعضا از ملاس نیز بهره گرفته می شود.
تفاله چغندر قند به عنوان یک خوراک خوش هضم و منبع کلسیم می تواند در تغذیه دام مورد استفاده قرار گرفته و قیمت نهایی جیره را تحت تاثیر قرار می دهد.
ویژگی های تفاله چغندر قند
ویژگی های تفاله چغندر به طور کلی به دو دسته فیزیکی و شیمیایی تقسیم می شود.
ویژگی های فیزیکی تفاله چغندر قند
رنگ: رنگ تفاله خشک چغندر بسته به اینکه در تهیه آن از ملاس استفاده شده باشد یا نه از قهوه ای روشن تا قهوه ای تیره در حال تغییر است .
بو: بوی تفاله خشک چغندر قند یک بوی منحصر به فرد است.
شکل ظاهری : اندازه تفاله چغندر قند با توجه به روش تولید متفاوت است:
-پرک به طول ۵ تا ۱۰ میلی متر
-فشنگی با توجه به شکل صفحه مشبک دستگاه پرس قطری از ۱۱ تا ۳۱ میلی متر دارد.
-شکل قالبی که وزن آن دو تا پنج کیلوگرم است.
بسته بندی و نشانه گذاری تفاله چغندر
تفاله چغندر خشک شده به طور معمول به صورت فله بارگیری می شود.
در صورت بسته بندی باید از کیسه های تمیز ، سالم و با وزن های یکسان استفاده شود. وزن کیسه ها معمولا ۵۰ کیلوگرمی بوده و در هنگام حمل و نقل باید از حضور هرگونه آلودگی حفظ شود. در صورت نشانه گذاری کیسه ها ، نام و نوع کالا ، نام و آدرس کارخانه ، تاریخ تولید ،وزن و کیسه و میزان ملاس اضافه شده بر حسب درصد درج می گردد.
مزایای تغذیه ای تفاله چغندر قند
انرژی حاصل از تخمیر تفاله چغندر در شکمبه بالا است . این محصول از لحاظ مقدار انرژی همانند جو بوده ولی از نظر پروتئین در سطح متوسط یا کم می باشد. الیاف قابل هضم تفاله چغندر قند نظیر سلولز از ویژگی های خوب آن برای نشخوارکنندگان است . این الیاف موجب پایداری و ثبات در محیط شکمبه می شود.
در مواقعی که تفاله خشک چغندر برای اسب مورد استفاده قرار می گیرد. ، بهتر است خیسانده شود . اگر چه میزان نشاسته و فسفر این محصول کم است اما میزان قند آن بالاست. یکی از ویژگی های تفاله خشک چغندر جذب خوب مایع است ، از آنجا که هنگام تولید سیلو بخشی از مواد مغذی آن به شکل مایع از آن خارج می گردد. با اضافه کردن تفاله چغندر می توان از اتلاف آن جلوگیری نمود.
استفاده از تفاله چغندر قند به عنوان خوراک دام
تفاله چغندر به دو صورت خشک و آب دار در خوراک دام مورد استفاده قرار می گیرد.
تفاله خشک چغندر قند
آزمایشات نشان می دهند استفاده از جیره های دانه ای نظیر ، سبوس ، سویا ، ذرت به همراه تفاله چغندر ، ارزش غذایی بیشتری در قیاس با جیره های دانه ای دارد.
تفاله خشک را هرگز نباید به عنوان یگانه ماده هیدروکربنه در خوراک دام به کار برد. زیرا در این حالت تفاله نمی تواند خواص خود را نشان دهد.
استفاده از تفاله چغندر به صورت مخلوط با مواد دانه ای ضمن جذب بهتر ، از نفخ شکم نیز جلوگیری می نماید . آزمایشات نشان می دهند استفاده به این صورت بر افزایش شیر نیز تاثیر گذار است .
ازمهمترین علل با ارزش بودن تفاله چغندر برای دامداری ها می توان به این نکته اشاره کرد که استفاده از تفاله به همراه خوراک های دانه ای موجب مصرف بیشتر غذای دام ها شده و به این ترتیب آنها زودتر وزن می گیرند.
تفاله آبدار چغندر قند
تفاله های آبدار را می توان در گودال های بزرگ با عمق کم ذخیره نمود . این گودال ها باید فرش شده و با دیوارهای محصور باشد. در این گودال ها یک فرمانتاسیون اسیدی بر روی تفاله های آبدار صورت گرفته و سپس در فواصلی مناسب قبل از پوسیدگی تفاله استفاده می شود. خاصیت تفاله های سیلو شده این است که ماندگاری آن نسبت به تفاله های سیلو نشده بیشتر است.
خوش خوراکی تفاله چغندر قند
استفاده از تفاله چغندر در خوراک دامداری های نشان می دهد که خوش خوراکی این محصول خیلی خوب است.
محدودیت های مصرف و عوامل ضدتغذیه ای تفاله چغندر
تفاله چغندر اندکی ملین می باشد. پرحجم بودن این محصول ، غلظت پایین این مواد و ماهیت الیافی آن باعث می شود ، مصرف آن برای تک معده ای ها از جمله طیور نامناسب باشد.
اخبار
- آگهي تحويل چغندر كارخانۀ قند تربت حيدريه
- دیدار صمیمی امام جمعه محترم شهرستان تربت حیدریه حجت الاسلام آقا سید محمدمعلمی بامدیران و کارکنان شرکت قند تربت حیدریه
- شرکت قند تربت حیدریه برای سومین سالی متوالی واحد نمونه صنعتی خراسان رضوی شد
- برگزاری ورزش آئینی باستانی در محل گود باستانی شهید صیاد شیرازی شهرک سازمانی شرکت قند تربت حیدریه
- برگزاری دوره آموزشی پدافند غیر عامل در محل شرکت قند تربت حیدریه
- اقدامات انجام شده شرکت قند تربت حیدریه در ایام مبارک دهه کرامت ولادت باسعادت حضرت معصومه (س) و ولی نعمتمان حضرت رضا (ع)
- مراسم نکوداشت دکتر سیّد علی مرتضوی عصر دوشنبه ۸ خردادماه ۱۴۰۲ در تالار ابونصری هروی دانشکدۀ کشاورزی مشهدبرگزار شد
- دیدار مدیر عامل شرکت با شهردار شهرستان تربت حیدریه جناب آقای مهندس فرخ تبار
- افزایش نرخ شکر در سال 1402
- دولت سیزدهم و تکرار سقوط تاریخی تولید شکر
- صفر تا صد چرخه تولید قند در یکی از مهمترین کارخانههای شرق کشور با حضور مدیرعامل شرکت قند تربت حیدریه (فناورانه)
- تقدیر از کارکنان نمونه شرکت قند تربت حیدریه.
- شرکت قند تربت حیدریه بهعنوان ۱۰ کارفرمای نمونه خراسان رضوی انتخاب شد
- انتخاب شرکت قند تربت حیدریه به عنوان واحد تحقیق و توسعه نمونه استان خراسان رضوی
- برگزاری مراسم افطاری خانواده بزرگ شرکت قند تربت حیدریه
- آگهي استخدام نوبت دوم ( شركت قند تربت حيدريه )
- برگزاری بیست ودومین نشست روابط عمومی های آستان قدس رضوی ،مؤسسات و شرکتهای تابعه درمحل سالن کنفرانس شرکت قند تربت حیدریه
- آگهی استخدام شرکت قند تربت حیدریه
- برگزاری جلسه اعضای هیئت مدیره انجمن همگن صنایع غذایی استان خراسان رضوی با حضور آقای دکتر پژمان فر نماینده محترم مشهد درمجلس شورای اسلامی
- مراسم تقدیر از بانوان شاغل در شرکت بمناسبت هفته تکریم مقام زن و روزمادر
|